Δωρεές προς το Λύκειον των Ελληνίδων     

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, το Λύκειον των Ελληνίδων έχει ενισχυθεί στο έργο του από κρατικούς φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, από ιδρύματα, τραπεζικούς οργανισμούς, ιδιωτικές εταιρείες και, κυρίως, από ιδιώτες, που το έχουν κρίνει άξιο της υποστήριξής τους. Σε ελάχιστη αναγνώριση το ΛτΕ έχει ανακηρύξει ορισμένους Μεγάλους Ευεργέτες, Ευεργέτες και Δωρητές.

Μεγάλοι ευεργέτες. Στις τάξεις τους περιλαμβάνονται η βασίλισσα Όλγα, που δώρισε περίφημη συλλογή από κούκλες με παραδοσιακές ενδυμασίες, η βασίλισσα Σοφία, ο Ηρακλής Βόλτος, που συνεισέφερε στην ίδρυση της Βιβλιοθήκης του ΛτΕ, οι εξαίρετοι κληροδότες περιουσιακών στοιχείων Ισμήνη Μπαμπάκου,  Δημήτριος και Ισμήνη Αντωνοπούλου, Λευτέρης Δρανδάκης, Μαρία Χειμαριού και Λίτσα Μοντσενίγου, καθώς και το Ίδρυμα «Σταύρος Σ. Νιάρχος», που κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και επέκτασης του κεντρικού κτιρίου του ΛτΕ.

Ευεργέτες. Δήμος Αθηναίων, Ελένη Εμπεδοκλή, Ιωάννα Παπαντωνίου, Μανώλης Μαντζεβελάκης, Σεβαστή Σπυροπούλου, Ιωάννα Γενναροπούλου, Παναγιώτης Θ. Ηλιάδης, Ίδρυμα Ι.Φ. Κωστοπούλου.

Δωρητές. Βιργινία Μπενάκη, Πηνελόπη Δέλτα, Ισαβέλλα Αλ. Σκουζέ, Μαρίκα και Κωνσταντίνος Αραπίδης, Άννα Κρεστενίτου, Λευτέρης Δρανδάκης, Κώστας και Γαβριέλλα Τζαβάρα, Λιλή Μάρδα, Αθηνά Λαμέρα, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ηλίας και Ελισσάβετ Λεγάκη.

Το Λύκειον των Ελληνίδων ευχαριστεί θερμά όλους τους υποστηρικτές των προσπαθειών του, ανεξαρτήτως του ύψους και του είδους της δωρεάς με την οποία έχουν ενισχύσει το έργο του. Ιδιαίτερα ευχαριστεί για τις δωρεές παραδοσιακών ενδυμασιών, εξαρτημάτων και κοσμημάτων, που έχουν συμβάλει στη δημιουργία και τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, για τις δωρεές φωτογραφιών που εμπλουτίζουν το Φωτογραφικό Αρχείο, καθώς και για τις δωρεές βιβλίων, χάρη στις  οποίες εμπλουτίζεται η Δανειστική Βιβλιοθήκη του ΛτΕ.