Εκτύπωση

chemise 7391/3

Object Identity Number7391/3
Classification- Costume
- Garment
- chemise
Typologypeasant, costume with kavadi
Name/Characterizationchemise
Local or Other Name
Part of Outfitno
Outfit Id
Authenticityauthentic

Δείτε όλες τις εικόνες »

Dimensions

HeightWidthLengthWeight
1.17 0.39--

Preservation: no

Description

Γυναικείο πουκάμισο παλαιού τύπου, από υπόλευκο, λεπτό, βαμβακερό, αργαλίσιο ύφασμα. Αποτελείται από ένα ίσιο, μονοκόμματο φύλλο υφάσματος μπρος – πίσω, χωρίς ραφή στους ώμους, και από πέντε λοξά φύλλα σε κάθε πλευρά, τα λαγκιόλια, που ξεκινούν από τη μασχάλη και φτάνουν ως το τέλος του ενδύματος. Μπροστά φέρει βαθύ κατακόρυφο άνοιγμα, ύψους 47εκ. Κάθετα στον κορμό είναι ραμμένα τα μανίκια, μήκους 40,5εκ. και φάρδους 22εκ., με τη ραφή στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα. Ο γύρος τους, καθώς και ο ποδόγυρος είναι ρελιασμένος με σκληρό, υπόλευκο, μεταξωτό κορδόνι που καθώς συστρέφεται δημιουργεί ελαφριά σούρα. Αυτή είναι η μοναδική διακόσμηση του πουκάμισου.

Comments

Λεκέδες κατά τόπους.

Material

cottonObject
silk cordObject decoration

Technique

appliqueObject decoration
handwoven fabricObject

Decoration Category & Subject

Decoration CategoryDecoration Topic--

Construction

Constructor: women themselves

Construction Time: beginning of 20th century

Construction Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceMacedoniaImathiaAlexandria (Roumlouki)

Usage Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceMacedoniaImathiafAlexandria (Roumlouki)

Usage

UserUser AgeSocial AgeNational GroupUsage PeriodUsage TimeUsage OcassionUsage PurposePossible Time Usage
womanbeginning of 20th century

Acquisition

Acquisition WayPurchase
Value200 drachmas
Acquisition Date23/2/1972

Bibliography

Hadjimichali, A. 1931, Ελληνική λαϊκή τέχνη. Ρουμλούκι, Τρίκερι, Ικαρία, Athens.
Hadjimichali, A., 1983, Λαϊκή Φορεσιά. Οι φορεσιές με το καβάδι, vol. 2, Athens, Melissa publications.
Lada-Minotou, Μ. et. al., 1993, Ελληνικές φορεσιές, Athens, Greek Historical and Ethnological Society.
Papantoniou, Ι. 1974, "Φορεσιές της Μακεδονίας", Makedoniki Zoi, vol. 96: 24-31.
Papantoniou, Ι. 1992, Μακεδονικές φορεσιές, Nauplion, Peoloponnesian Folklore Foundation.

Publications

There are no Publications related to this item yet

Expositions

Museum of the History of the Greek Costume [Greek Women's Local Costumes with reference to Emile Lester's photo archive], 2004

Record Information

Researcher-
Research Time-
Research Type-
Information Person-
RecorderΜαντζουράνη Άννα
Record Time-