Εκτύπωση

sash 7399/3

Object Identity Number7399/3
Classification- Costume
- Costume accessory
- sash
Typologypeasant, costume with kavadi
Name/Characterizationsash
Local or Other Nameζουνάρι με τα ξόμπλια
Part of Outfitno
Outfit Id
Authenticityauthentic

Δείτε όλες τις εικόνες »

Dimensions

HeightWidthLengthWeight
1.28 0.17--

Preservation: no

Description

Ζουνάρι με τα ξόμπλια, μαύρο, μάλλινο, υφαντό στον αργαλειό ζωνάρι διακοσμημένο ξόμπλια ή αλλιώς πλουμίδια, κεντήματα στον αργαλειό. Είναι διπλωμένο στα δύο κατά μήκος. Ο διάκοσμος του ζωναριού είναι γεωματρικός. Κατακόρυφες ρίγες από επάλληλους ρόμβους ενωμένους μέσω παραλληλογράμμων σε χρώματα λευκό (βαμβακερό) με φούξια λεπτομέρειες και μπλε με λευκές στη μία όψη του ζωναριού ενώ ροζ με φούξια λεπτομέρειες, κροκίσιο με φούξια και πάλι μπλε με λευκές στην άλλη όψη του ζωναριού.

Comments

Όπως παρατηρείται στο Μητρώο Εισαγωγής του Λ.τ.Ε. το ζωνάρι είναι “συμπλήρωμα 7395 ζωναριού”. Ανοίγματα διάσπαρτα.

Material

cotton threadObject decoration
wool yarnObject
wool threadObject decoration

Technique

embroidery of the loomObject decoration
handwoven fabricObject

Decoration Category & Subject

Decoration CategoryDecoration Topic
geometric decoration lozenges, parallelograms

Construction

Constructor: women themselves

Construction Time: beginning of 20th century

Construction Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceMacedoniaImathiaAlexandria (Roumlouki)

Usage Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceMacedoniaImathiaAlexandria (Roumlouki)

Usage

UserUser AgeSocial AgeNational GroupUsage PeriodUsage TimeUsage OcassionUsage PurposePossible Time Usage
womanbeginning of 20th centuryfestive

Acquisition

Acquisition WayPurchase
Value150 drachmas
Acquisition Date23/2/1972

Bibliography

Hadjimichali, A. 1931, Ελληνική λαϊκή τέχνη. Ρουμλούκι, Τρίκερι, Ικαρία, Athens.
Hadjimichali, A., 1983, Λαϊκή Φορεσιά. Οι φορεσιές με το καβάδι, vol. 2, Athens, Melissa publications.
Lada-Minotou, Μ. et. al., 1993, Ελληνικές φορεσιές, Athens, Greek Historical and Ethnological Society.
Papantoniou, Ι. 1974, "Φορεσιές της Μακεδονίας", Makedoniki Zoi, vol. 96: 24-31.
Papantoniou, Ι. 1992, Μακεδονικές φορεσιές, Nauplion, Peoloponnesian Folklore Foundation.

Publications

There are no Publications related to this item yet

Expositions

There are no Expositions related to this item yet

Record Information

Researcher-
Research Time-
Research Type-
Information Person-
RecorderΜαντζουράνη Άννα
Record Time-