Εκτύπωση

sash 935/1,δ

Object Identity Number935/1,δ
Classification- Costume
- Costume accessory
- sash
Typologypeasant, costume with kavadi
Name/Characterizationsash
Local or Other Nameπουλένιο ζουνάρι
Part of Outfityes
Outfit Id935
Authenticityauthentic

Δείτε όλες τις εικόνες »

Dimensions

HeightWidthLengthWeight
- 0.17 1.93-

Preservation: no

Description

Πουλένιο ζουνάρι, μπλε, μάλλινο, υφαντό στον αργαλειό ζωνάρι διακοσμημένο με επίρραπτες ασημένιες πούλιες. Είναι διπλωμένο στα δύο κατά μήκος. Η εξωτερική του πλευρά είναι κεντημένη πλούσια με πούλιες που σχηματίζουν εφτά ορθογώνια παραλληλόγραμμα πλαισιωμένα από οχτώ ενυφασμένες, λευκές τεθλασμένες γραμμές, τα καγκέλια ή πλουμίδια. Καθώς οι πούλιες τοποθετούνται στα παραλληλόγραμμα φολιδωτά, δημιουργούν τις καγκελωτές γραμμές (μεγάλα ζιγκ – ζαγκ). Μεταγενέστερα επίρραπτα σε κατακόρυφη διάταξη στην εξωτερική πλευρά του ζωναριού, τα θηλυκά τμήματα από πέντε πλατιές μεταλλικές κόπιτσες.

Comments

Πούλιες έχουν ξηλωθεί.

Material

wool yarnObject
spanglesObject decoration
hooks and eyesObject

Technique

appliqueObject decoration
embellishedObject decoration
handwoven fabricObject

Decoration Category & Subject

Decoration CategoryDecoration Topic
geometric decoration kagkelotes lines, kagkeli

Construction

Construction Time: beginning of 20th century

Construction Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceMacedoniaImathiaAlexandria (Roumlouki)

Usage Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceMacedoniaImathiaAlexandria (Roumlouki)

Usage

UserUser AgeSocial AgeNational GroupUsage PeriodUsage TimeUsage OcassionUsage PurposePossible Time Usage
womanyoung womanbeginning of 20th centuryfestive
womanyoung womanbridebeginning of 20th centurybridal

Acquisition

Acquisition Way
Acquisition Date12/6/1953

Bibliography

Hadjimichali, A. 1931, Ελληνική λαϊκή τέχνη. Ρουμλούκι, Τρίκερι, Ικαρία, Athens.
Hadjimichali, A., 1983, Λαϊκή Φορεσιά. Οι φορεσιές με το καβάδι, vol. 2, Athens, Melissa publications.
Lada-Minotou, Μ. et. al., 1993, Ελληνικές φορεσιές, Athens, Greek Historical and Ethnological Society.
Papantoniou, Ι. 1974, "Φορεσιές της Μακεδονίας", Makedoniki Zoi, vol. 96: 24-31.
Papantoniou, Ι. 1992, Μακεδονικές φορεσιές, Nauplion, Peoloponnesian Folklore Foundation.

Publications

There are no Publications related to this item yet

Expositions

There are no Expositions related to this item yet

Record Information

Researcher-
Research Time-
Research Type-
Information Person-
RecorderΜαντζουράνη Άννα
Record Time-