Εκτύπωση

socks 10475,α-β

Object Identity Number10475,α-β
Classification- Costume
- Costume accessory
- stockings
- κάλτσες
Typologypeasant
Name/Characterizationsocks
Local or Other Nameμέστια
Part of Outfitno
Outfit Id
Authenticityauthentic

Δείτε όλες τις εικόνες »

Dimensions

HeightWidthLengthWeight
0.10- 0.22-

Preservation: no

Description

Μέστια, ζεύγος πλεχτών καλτσών από χρωματιστά μάλλινα νήματα που συνήθως φορούν οι γυναίκες με παντόφλες. Είναι κοντά, μόλις που φτάνουν ως τον αστράγαλο. Αποτελούνται από δύο φύλλα ενωμένα κατακόρυφα λίγο πριν το κέντρο. Το μεγάλο είναι καμωμένο με τη βελόνα του πλεξίματος. Το μικρό, που είναι πλεγμένο με το βελονάκι, έχει στενό, επίμηκες άνοιγμα για να εφαρμόζει στο πόδι. Με νήματα σε χρώμα πορτοκαλί, καφέ, βυσσινί, κίτρινο, μπλε, μαύρο, φούξια και λευκό σχηματίζονται κατακόρυφες ρίγες που συνθέτουν τη διακόσμηση.

Comments

Σε πολύ καλή κατάσταση.

Material

wool threadObject

Technique

knitted with bodkin Object
knitted with little needleObject

Decoration Category & Subject

Decoration CategoryDecoration Topic
geometric decoration

Construction

Constructor: women themselves

Construction Time: beginning of 20th century

Construction Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceThraceEvrosOrmenio

Usage Location

CountryGeographic AreaPerfectureRegion
GreeceThraceEvrosOrmenio

Usage

UserUser AgeSocial AgeNational GroupUsage PeriodUsage TimeUsage OcassionUsage PurposePossible Time Usage
womanbeginning of 20th century

Acquisition

Acquisition WayPurchase
Value135 drachmas
Acquisition Date26/6/1979

Bibliography

Hadjimichali, A. 1948-1954: Ελληνικαί εθνικαί ενδυμασίαι. Athens, vol. 1-2.
Ioannou-Giannara, Τ. 1986, Ελληνικές κλώστινες συνθέσεις. Δαντέλες, Athens, Melissa publications.
Lada-Minotou, Μ. et. al., 1993, Ελληνικές φορεσιές, Athens, Greek Historical and Ethnological Society.
Papantoniou, Ι. 1996, Ελληνικές τοπικές ενδυμασίες, Nauplion, Peloponnesian Folklore Foundation.
Χατζημιχάλη, Α. 1948-1954, Ελληνικαί εθνικαί ενδυμασίαι Α΄-Β΄, Αθήνα.

Publications

There are no Publications related to this item yet

Expositions

There are no Expositions related to this item yet

Record Information

Researcher-
Research Time-
Research Type-
Information Person-
RecorderΜαντζουράνη Άννα
Record Time-