ΑΜΒΕΡΣΑ
Με πρωτοβουλία του τότε πρόξενου στην Αμβέρσα Κ. Γεννηματά ιδρύθηκε το 1979 το ΛΕ Αμβέρσας με πρώτη Πρόεδρο τη Μαρία Δημητριάδου.
Ο Οίκος του Έλληνος Ναυτικού παραχώρησε την αίθουσα δεξιώσεών του για να τις συγκεντρώσεις και τις εκδηλώσεις του ΛΕΑ. Με δέκα κοπέλες της παροικίας δημιουργήθηκε χ.ο. και σιγά σιγά έγινε προσπάθεια να συγκροτηθεί Ιματιοθήκη με τη βοήθεια του Κεντρικού, με διάφορες δωρεές και βέβαια επιτόπου εργασία.
Η χ.ο. έχει εμφανιστεί σχεδόν παντού στο Βέλγιο, ύστερα από προσκλήσεις φορέων και έχει δεχθεί συγχαρητήρια και ευχαριστήριες επιστολές, επαίνους και διακρίσεις. Μεγάλη επιτυχία έχει η ετήσια χοροεσπερίδα, ενώ άλλες εκδηλώσεις είναι η κοπή της βασιλόπιτας, ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας, το πασχαλινό γλέντι, και οι ανά δεκαπενθήμερο συναντήσεις των μελών.
ΑΤΛΑΝΤΑ
Το ΛΕ Ατλάντας ιδρύθηκε το 1995 μετά από ενέργειες της Μαρίας Μαντέκου-Sharp. Ο οργανισμός προϋπήρχε ως Troupe Hellas υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αποστολάκου-Hopes, η οποία υπήρξε και η πρώτη Πρόεδρος. Η χ.ο. Troupe Hellas και τα άλλα τμήματα έχουν λάβει μέρος ή πλαισίωσαν πλήθος εκδηλώσεων (Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες -Ατλάντα 1996, τελετή αφιέρωσης αγάλματος -προσφορά της ΑΧΕΠΑ στην Ατλάντα, τελετή απόδοσης δέντρων ελαίας στην πόλη, εορτασμούς εθνικών επετείων, επισκέψεις επισήμων και παρουσιάσεις ομιλιών και χορών σε πανεπιστήμια και σχολεία της Ατλάντας και της ευρύτερης περιφέρειας).
Το ΛΕ Ατλάντας έχει λάβει μέρος στην οργάνωση του WDC (Winter Dance Festival) και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Έχει στενή συνεργασία με τη Μητρόπολη Ατλάντας και με τη βοήθεια του Κεντρικού συνέταξε εγχειρίδιο στα αγγλικά για τους παραδοσιακούς χορούς, τη μουσική και τις φορεσιές της Ελλάδας.

ΒΟΣΤΟΝΗ
Το ΛΕ Βοστόνης, ιδρύθηκε το 1998. Η Ειρήνη Σάββα ίδρυσε το 1986 ένα ελληνικό παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα ονομαζόμενο «V.E.V.A.» (Βήματα Ελληνοπαίδων Βορείου Αμερικής) και παρακολούθησε σεμινάρια στη Νέα Υόρκη και στην Ατλάντα στα οποία δίδασκαν καθηγητές από το Λύκειον των Ελληνίδων. Από αυτό εμπνεύσθηκε τη μετατροπή του συγκροτήματός της σε Γραφείο και προχώρησε στην υλοποίησή του σχεδίου της το 1998 σε ένα χορευτικό συνέδριο που οργανώθηκε από την «V.E.V.A.» στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης το 1998.
Το ΛΕΒ είναι το νεότερο και ένα από τα δύο μόνο τμήματα στις Η.Π.Α. Δρώντας κυρίως ως χορευτικό συγκρότημα έγινε γνωστό στην περιοχή της Νέας Αγγλίας (6 βορειοανατολικές πολιτείες) ως ένα ισχυρό μέσο προώθησης και υποστήριξης της ελληνικής λαϊκής παράδοσης στην Αμερική. Οργανώνει χορευτικά σεμινάρια, συμμετέχει σε παραστάσεις παραδοσιακών μουσικών από την Ελλάδα και την Αμερική, και παραδίδει μαθήματα χορού σε παιδιά και ενήλικες. Μια άλλη προσπάθειά του είναι η καταγραφή συνεντεύξεων Ελληνίδων μεταναστριών για την καταγραφή των παραδόσεων και της ιστορίας που έφεραν από την πατρίδα τους προς την Αμερική, καθώς και των τρόπων με τους οποίους τα διαφυλάττουν για τις επόμενες γενεές. Όνειρο του ΛΕΒ είναι να δημιουργήσει μια μόνιμη έκθεση του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού στην περιοχή της Νέας Αγγλίας και μια λαογραφική βιβλιοθήκη.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Το ΛΕ Βρυξελλών ιδρύθηκε το 1992 με πρωτοβουλία της Εύης Κοραντή και της Τζούλιας Αρεταίου, μετά από συνεννόηση με την τότε Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Τότα Βαληνάκη και την Έφορο Αποδήμου Ελληνισμού Ζανέτ Κυδωνιάτη. Πρώτη Πρόεδρος εκλέχθηκε η Τζούλια Αρεταίου. Η ίδρυση του ΛΕΒ είχε μεγάλη απήχηση στην Ελληνική Κοινότητα των Βρυξελλών, η οποία το στήριξε και το περιέβαλε με πολλή αγάπη. Στα πρώτα του βήματα σημαντική βοήθεια, ηθική και οικονομική, πρόσφεραν ο μητροπολίτης Βελγίου Παντελεήμων, Ελληνική πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Βέλγιο.
Διαθέτει τρία τμήματα χορών για παιδιά και δύο τμήματα ενηλίκων. Επίσης έχει αποκτήσει μια αρκετά πλούσια Ιματιοθήκη, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς. Καινοτομία του ΛΕΒ υπήρξε το 1998 η δημιουργία του «Εργαστηρίου Ελληνικού Λόγου, Κίνησης και Χορού», προκειμένου οι συμμετέχοντες σε αυτό (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) να γνωρίσουν την ελληνική παράδοση και γενικότερα τον ελληνικό πολιτισμό.
Από το 1998 μέχρι σήμερα το ΛΕΒ έχει παρουσιάσει εννέα θεατρικές παραστάσεις: το παραμύθι της Ζωής Βαλάση «Ήλιος, ήλιος και βροχή» (1998), το έργο του Δ. Κορομηλά «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας» (1999), τα μουσικοχορευτικά δρώμενα «Ας κρατήσουν οι χοροί, οι γιορτές, τα πανηγύρια, των παιδιών μας τα παιχνίδια…» (2001) και «Ελλήνων μετανάστευση. Μνήμες…» (2002), το θεατρικό αφιέρωμα «Μισάνοιχτο παράθυρο στη μνήμη: Εκεί Πολυτεχνείο…» (2003), το θεατρικό μουσικοχορευτικό δρώμενο «Να μπεις απ΄ το παράθυρο στη Σμύρνη» (2005), το έργο του Bertolt Brecht «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» (2006), την αντι-επιθεώρηση «[email protected]», ένα σατιρικό σπονδυλωτό μουσικοχορευτικό έργο που έθιγε τα προβλήματα της εποχής μας (2008).

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ
Το ΛΕ Γιοχάνεσμπουργκ ιδρύθηκε το 1987, εποχή της τρίτης γενιάς της ελληνικής παρουσίας στη Νότια Αφρική.
Το 1982 η Άννα Αλευρά από το Κεντρικό Λύκειο επισκέφθηκε τη φίλη της Elly Luyckx που ζούσε στην Νότια Αφρική και της πρότεινε τη δημιουργία Λυκείου εκεί. Η κ. Luyckx, συζήτησε την ιδέα με την Claire Villa, Ελληνίδα σύζυγο Ιταλού καλλιτέχνη κι εκείνη με τη σειρά της μετέφερε την ιδέα στη σύζυγο του τότε Έλληνα πρέσβη Σόνια Παπαγεωργίου, η οποία προσκάλεσε μια ομάδα από περίπου είκοσι κυρίες της παροικίας, ιδρύοντας έτσι την πρώτη Επιτροπή του Λυκείου με Πρόεδρο την Κλαίρη Βίλλα το Σεπτέμβριο του 1987.
Ο ρόλος του ΛΕΓ ήταν διπλός: από τη μια να παροτρύνει τις Ελληνίδες να ασχοληθούν με την παράδοση και ιστορία της Ελλάδας, και αφετέρου την προσαρμογή τους στο κοινωνικό περιβάλλον δίχως να διακινδυνεύει την εθνική τους ταυτότητα. Επιμορφωτικές διαλέξεις, επισκέψεις και εκδρομές, κοινωνικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες ήταν στο πρόγραμμα του ΛΕΓ της εποχής και σιγά σιγά οργανώθηκαν τα διάφορα τμήματα. Η επόμενη Πρόεδρος Δρ. Μαρία Κατράκη ίδρυσε το Αρχείο του Ελληνισμού της Νότιας Αφρικής που στεγάζεται στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.
Από το 2006 το ΛΕΓ έχει ιδιόκτητη στέγη, το Πουρούλειο Οίκημα μετά από δωρεά της Αρτέμιδος Πουρούλη. Δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, τη Σχολή Σαχέτι, τη Διεθνή Οργάνωση Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, όσον αφορά τις πολιτιστικές και φιλολογικές του δραστηριότητες, ενώ η φιλανθρωπική και κοινωνική του δράση είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένη. Η τελευταία μεγάλη εκδήλωση του Λυκείου υπήρξε η οργάνωση μαθητικής έκθεσης ζωγραφικής με θέμα την υποδοχή της Ελλάδας στη Νότια Αφρική με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Κυπέλου Ποδοσφαίρου.

ΚΙΕΒΟ
Το ΛΕ Κιέβου σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο «Ζορμπάς» (Κίεβο) και την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουκρανία πραγματοποίησε πολλές εκδηλώσεις σε κεντρικές αίθουσες του Κιέβου, της Οδησσού, της Βίννιτσα και αλλού. Τα θέματα των εκδηλώσεων ποικίλουν: ομιλίες για τον Καζαντζάκη, τα μάρμαρα του Παρθενώνα και αφιέρωμα στη ζωή της Μελίνας Μερκούρη, μουσικές βραδιές αφιερωμένες στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι, αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο κ.ά. Το 2002 και το 2003 οργάνωσε μήνα ελληνικού πολιτισμού στο Κίεβο. Το ΛΕΚ κατασκεύασε μνημείο για τους 135 Έλληνες -θύματα του σταλινισμού στο ελληνικό χωριό Μπουγάς του νομού Ντονιέτσκ.
Στο ΛΕΚ λειτουργούν παιδική χ.ο. ελληνικών παραδοσιακών χορών, παιδική χορωδία και χορωδία των νέων, ομάδα τραγουδιστών και μουσικών, Κυριακάτικο σχολείο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Το ΛΕΚ διατηρεί από το 1999 ελληνικό στέκι με βίντεο και βιβλιοθήκη, ενώ από το 2001 εκδίδει δελτίο με τίτλο Ελληνική Σημαία.

ΛΟΝΔΙΝΟ
Το ΛΕ Λονδίνου ιδρύθηκε το 1979 με πρωτοβουλία του προξένου της Ελλάδος Ελευθέριου Ηλιοπούλου και πρώτη Πρόεδρο την Τούλα Μπελούση. Η ελληνική κοινότητα το αγκάλιασε με ενθουσιασμό. Χρονολογία σταθμός για το το ΛΕΛ υπήρξε το 1992 όταν η Ελληνοκυπριακή Κοινότητα αποφάσισε την αγορά κτηρίου στο κεντρικό Λονδίνο και το ΛΕΛ συνεισφέροντας οικονομικά σ’αυτήν απέκτησε τη δική του στέγη.
Οι μαθητές χορού όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων με την καθοδήγηση ειδικευμένων δασκάλων έρχονται κοντά στα στοιχεία του λαϊκού μας πλούτου και η χ.ο. δίνει αξιόλογες παραστάσεις. Η Ιματιοθήκη, χάρη στις προσφορές των μελών είναι εμπλουτισμένη με αυθεντικές φορεσιές και αντίγραφα. Οι εκθέσεις που οργανώθηκαν όπως «Το προικιό της Γιαγιάς» το 1986, η «Έκθεση Παραδοσιακών Ενδυμασιών» το 1999, καθώς και η συμμετοχή του ΛΕΛ στην «Έκθεση Ελληνικών Κεντημάτων από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα» το 2006, από τις συλλογές των μουσείων Victoria & Albert και Μπενάκη είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό.
Το επιτραπέζιο ημερολόγιο, που έχει γίνει συλλεκτικό κομμάτι, εκδίδεται κάθε χρόνο με θέματα που παρουσιάζουν όψεις του ελληνικού πολιτισμού. Οι κοινωνικές εκδηλώσεις, οι πολιτιστικές εκδρομές, οι θεατρικές παραστάσεις, το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό γεύμα, η χριστουγεννιάτικη αγορά, το γλέντι της Τσικνοπέμπτης, οι παιδικές γιορτές καθιστούν το ΛΕΛ υπολογίσιμο πολιτιστικό φορέα.

ΛΥΩΝ
Το ΛΕ Λυών ιδρύθηκε το 1993 με πρωτοβουλία της προξένου της Ελλάδας στη Λυών Αικατερίνης Βαλασσοπούλου-Imbert, η οποία έγινε και η πρώτη Πρόεδρός του. Η πρώτη εμφάνισή του έγινε στον ετήσιο χορό της Ελληνικής Κοινότητας τον ίδιο χρόνο. Οργάνωσε μαθήματα χορών και Ιματιοθήκη. Εκτός από τη συμμετοχή του στους ετήσιους χορούς της Ελληνικής Κοινότητας και στον εορτασμό των εθνικών επετείων, το ΛΕΛ οργανώνει ομιλίες και παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, αλλά και σε άλλες χώρες.

ΜΟΝΑΧΟ
Το ΛΕ Μονάχου ιδρύθηκε στο τέλος του 2001 με πρωτοβουλία της Άννας Δασκαλοπούλου και συστήθηκε σε σώμα τον Ιανουάριο του 2002 με Πρόεδρο την Κατερίνα Φθενάκη. Είναι το μοναδικό Λύκειο που λειτουργεί στον γερμανικό χώρο, διαδεχόμενο το ΛΕ Βόννης (1993-2002). Έγινε γρήγορα αποδεκτό από την τοπική κοινωνία, κυρίως με αφορμή την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Μεγάλη σημασία δίνει το ΛΕΜ στη διοργάνωση εκδηλώσεων, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας, για την προώθηση της ελληνικής ιστορίας και λογοτεχνίας, την ευρύτερη διάδοση των λαογραφικών παραδόσεων στη χώρα φιλοξενίας, τη διαφήμιση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού και στην σύσφιξη των σχέσεων με τους Γερμανούς. Παράλληλα συμμετέχει σε τοπικούς εορτασμούς (850 χρόνια από την ίδρυση του Μονάχου, καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2008 κ.ά.) στις εκδηλώσεις της ομογένειας για τις εθνικές επετείους και στην ετήσια διοργάνωση της ελληνοβαυαρικής πολιτιστικής ημέρας. Το ΛΕΜ υποστηρίζεται από την Μητρόπολη Γερμανίας και τις ελληνικές προξενικές αρχές του Μονάχου.

ΠΑΡΙΣΙ
Η ιδέα για την ίδρυση Γραφείου του Λυκείου στο Παρίσι τέθηκε στην Κάλυμνο το καλοκαίρι του 1989 από τις κυρίες του Λυκείου Καλύμνου και την τότε Πρόεδρο του Λυκείου Τότα Βαληνάκη που βρισκόταν στο νησί προς την Καλύμνια Καλοτίνα Κουρούνη μόνιμο κάτοικο Παρισιού.
Η Καλοτίνα Κουρούνη πράγματι όταν επέστρεψε στο Παρίσι συγκέντρωσε 15 κυρίες και το Γραφείο Παρισιού έγινε πραγματικότητα με Πρόεδρο την ίδια. Το νεοσύστατο Γραφείο είχε μεγάλη υποστήριξη από τον τότε πρέσβη της Κύπρου και τον βιομήχανο Σπύρο Μεταξά.
Με τα χρόνια, το Γραφείο Παρισιού έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την ελληνική ομογένεια και σε σημαντικό πολιτιστικό φορέα της «πόλης του φωτός» με τις καλά οργανωμένες εκδηλώσεις του, τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, και την προσήλωσή του στην προβολή του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού. Πρόεδρος είναι πάντα η κ. Καλοτίνα Κουρούνη.

ΣΥΔΝΕΥ
Το ΛΕ Σύδνευ είναι το πρώτο Γραφείο του Λυκείου στο εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 1952 με πρωτοβουλία του υποπρόξενου Άγγελου Γκούμα. Πρώτη Πρόεδρος ορίστηκε η Ειρήνη Φωστηροπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα μέλη του ΛΕΣ την εποχή εκείνη της μαζικής μετανάστευσης των Ελλήνων προς την Αυστραλία φρόντιζαν για τις πρώτες ανάγκες των νεοαφικνούμενων μεταναστών, όπως ήταν η εκμάθηση της γλώσσας και η προσαρμογή στο καινούργιο περιβάλλον. Το ρόλο αυτό βέβαια αργότερα τον ανέλαβαν άλλοι φορείς της ελληνικής παροικίας του Σίδνεϋ.
Το ΛΕΣ έχει τα εξής τμήματα: Φιλολογικό, Μητέρας και Παιδιού, Ιματιοθήκης, Βιβλιοθήκης, ενώ διατηρεί και χ.ο. η οποία συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ομογένειας, και όχι μόνο, σε ολόκληρη την Αυστραλία. Διαθέτει πλούσια συλλογή ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών, χειροτεχνημάτων, κοσμημάτων, κειμηλίων και άλλων ειδών λαϊκής τέχνης, τμήματα της οποίας κατά καιρούς έχουν εκτεθεί σε διάφορους χώρους. Έχει σκοπό να αποκτήσει ένα μόνιμο χώρο στέγασης προκειμένου να εκτεθεί η συλλογή του.
Στον φιλανθρωπικό τομέα το ΛΕΣ διοργανώνει γεύματα, τσάγια, απογευματινές συγκεντρώσεις, δεξιώσεις κ.ά., με τα έσοδα των οποίων κάνει δωρεές στο Νοσοκομείο Παίδων και στον Οργανισμό Εστία (Παιδιών με ειδικές ανάγκες). Προωθεί την ελληνική παιδεία και γλώσσα στην Αυστραλία με δωρεές στα τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών και Αρχαιολογικό του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ και στο Θεολογικό Κολέγιο του Αποστόλου Ανδρέα.

ΤΣΕΧΙΑ
Το ΛΕ Τσεχίας ιδρύθηκε το 2000 με πρωτοβουλία της Μαρίας Λινάρδου, συζύγου του τότε πρέσβη της Ελλάδας στην Πράγα, πρώτη Πρόεδρο την Αικατερίνη Φρανκ-Σγουρδαίου και έδρα το Μπρνο, παρότι οι βάσεις για την ίδρυσή του είχαν τεθεί μερικά χρόνια νωρίτερα, το 1994-95. Τότε στάλθηκε χοροδιδάσκαλος στην Τσεχία με φροντίδα κυριών του Κεντρικού και του ΛΕ Καλαμάτας και αγοράστηκαν 15 παραδοσιακές φορεσιές από το Εργαστήρι Εθνικών Ενδυμασιών του Κεντρικού Λυκείου, κατόπιν χορηγίας του Ιδρύματος «Λέων Λαιμός».
Το ΛΕ Τσεχίας διαθέτει 8 τμήματα και οργανώνει σεμινάρια χορού και τραγουδιού 6 φορές το χρόνο, ενώ νέα παιδιά εκπαιδεύονται σε λαϊκά μουσικά όργανα και στο δημοτικό τραγούδι. Συμμετέχει σε τοπικά και διεθνή φεστιβάλ στην Τσεχία και σε άλλες χώρες, είναι παρόν σε εθνικές επετείους και εκδηλώσεις που προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό και τουρισμό. Η Ιματιοθήκη του περιλαμβάνει 70 εθνικές ενδυμασίες. Διαθέτει επίσης μικρή βιβλιοθήκη, αρχειακό υλικό από τη λειτουργία και τη δράση του και φωτογραφικό αρχείο. Εκδίδει φυλλάδιο λαογραφικού περιεχομένου. Tο Σεπτέμβριο του 2007 έγινε μεγάλη εορτή του ΛΕΤ στον Πύργο της Μπλάτνα στη νότιο Βοημία με τη συμμετοχή των ΛΕ Καλαμάτας και Λονδίνου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Το ΛΕ Αμμοχώστου ιδρύθηκε το 1930 από τη Μαρία Ιωάννου και υπήρξε ένα από τα πρώτα πνευματικά γυναικεία σωματεία της Κύπρου.
Λειτούργησε Ωδείο, όπου διδάσκονταν πιάνο, βιολί, κιθάρα, μαντολίνο, μπαλέτο και απαγγελία και ίδρυσε 30μελή γυναικεία μαντολινάτα, θεατρικό όμιλο, Κυριακάτικο σχολείο και Βιβλιοθήκη. Το 1932 το ΛΕΑ ίδρυσε την Παιδική Στέγη η οποία λειτουργεί ως σήμερα σε ιδιόκτητα καταλύματα στην Αγία Νάπα και έχει φιλοξενήσει χιλιάδες παιδιά από την Κύπρο και το εξωτερικό. Ανέβασε πολλά θεατρικά έργα, τραγωδίες, έργα νεοελλήνων θεατρικών συγγραφέων και παιδικά θέατρα. Διοργάνωνε εβδομαδιαία μουσικοφιλολογικά τσάγια και διαλέξεις, ενώ παράλληλα ανέπτυξε μεγάλη εθνική δράση.
Το 1963 κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος του οικήματος του ΛΕΑ στην Αμμόχωστο και το 1967 έγιναν τα εγκαίνια από τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Το 1971 ίδρυσε Γκαλερί.
Το καλοκαίρι του 1974 με την τουρκική εισβολή και την κατάληψη της Αμμοχώστου χάθηκε όλη η περιουσία και το πλούσιο βεστιάριο του ΛΕΑ.
Το 1975 ανασυστάθηκε το ΛΕ Αμμοχώστου στη Λεμεσό από την Κλαίρη Αγγελίδου και στη συνέχεια ιδρύθηκαν παραρτήματα στη Λάρνακα το 1979, στη Λευκωσία στο 1988, ενώ το 2008 ιδρύθηκε το Λύκειο Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.
Το 1987 το Λύκειο Κύπρου έγινε Ομοσπονδία που περιλαμβάνει τα Λύκεια Αμμοχώστου-Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας, ενώ από τον επόμενο χρόνο έγινε μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Λυκείων Λεσχών. Το 2010 οργάνωσε το 31ο Διεθνές Συνέδριο Λυκείων Λεσχών, απέκτησε ιδιόκτητο κτήριο στη Λάρνακα και εόρτασε τα 80 χρόνια λειτουργίας του.